Babymassage

Spruit-31.jpg
 
 

Tijdens je zwangerschap heb je je op allerlei manieren voorbereid op je bevalling en de komst van je kleintje. Nu hij of zij er is kunnen jullie elkaar ontdekken en leren kennen. Een nieuwe rol als ouder, een nieuw gezinslid in jullie midden. Wat een rijkdom.

Tijdens de cursus Babymassage leer jij jouw kindje op een aandachtige, liefdevolle manier masseren. Je leert te vertragen en daardoor leer je het tempo van je kindje kennen. Door babymassage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Kinderen die regelmatig gemasseerd worden ontwikkelen vaak een beter slaap- en eetritme. Ook heeft massage vaak een positief effect op onrust, krampjes en kan huilen verminderen. Daarnaast leer jij technieken om je kindje te helpen als hij/zij last heeft van darmkrampjes en je leert de lichaamstaal van je kindje kennen.      

Tijdens de cursus behandelen we naast de massage elke les een ander onderwerp: basisbevestigenddragen, huilen en hoe daarmee om te gaan, krampjes, lichaamstaal, slapen, motorische ontwikkeling en ouderschap zijn onderwerpen die aan bod komen. Per groep kijken we waar behoefte aan is, er is hierdoor veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. 

Wil je meer weten over babymassage? Op de pagina Shantalamassage vertel ik hier meer over.   

Voor wie?

Babymassage is geschikt voor alle ouders en hun kind. Baby's kunnen vanaf zes weken (na de uitgerekende datum) in een groep mee doen. Als je kindje ongeveer 9 maanden is, zal hij liever op ontdekking willen dan stil bij je zitten voor een massage, een cursus is dan niet meer zo geschikt. Voor jongere en oudere baby's zijn er mogelijkheden om thuis de massagetechniek te leren.  

 

 

Aanbod

Babymassage in een groep:

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 75 minuten. In een groep van 4 tot 6 baby’s leer jij jouw baby masseren, bespreken we verschillende onderwerpen en is er tijd en ruimte voor gesprek en ontmoeting met een kopje thee.

Deze cursus kost 90,- euro.

Babymassage Thuis

Ik kom ook graag bij je thuis om je te leren hoe jij jouw baby kunt masseren. In één les laat ik je de hele massage zien. Als je het prettig vindt plannen we daarna nog een vervolg bezoek.

Het eerste huisbezoek is 90 min. en kost 65,- euro. Een vervolgbezoek van 1 uur kost 35,- euro.

workshops en cadeau’s

Regelmatig plan ik workshops, deze kun je vinden onder het kopje cursussen. Ook is het mogelijk om met een eigen groepje te komen of een workshop cadeau te doen. Wil je daar mee over weten? Mail of bel mij gerust.