Babymassage

Spruit-31.jpg
 
 

Tijdens je zwangerschap heb je je op allerlei manieren voorbereid op je bevalling en de komst van je kleintje. Nu hij of zij er is kunnen jullie elkaar ontdekken en leren kennen. Een nieuwe rol als ouder, een nieuw gezinslid in jullie midden. Wat een rijkdom.

Tijdens de cursus Babymassage leer jij jouw kindje op een aandachtige, liefdevolle manier masseren. Je leert te vertragen en daardoor leer je het tempo van je kindje kennen. Door babymassage worden de zintuigen van je kindje geactiveerd. Kinderen die regelmatig gemasseerd worden ontwikkelen vaak een beter slaap- en eetritme. Ook heeft massage vaak een positief effect op onrust, krampjes en kan huilen verminderen. Daarnaast leer jij technieken om je kindje te helpen als hij/zij last heeft van darmkrampjes en je leert de lichaamstaal van je kindje kennen.      

Tijdens de cursus behandelen we naast de massage elke les een ander onderwerp: basisbevestigenddragen, huilen en hoe daarmee om te gaan, krampjes, lichaamstaal, slapen, motorische ontwikkeling en ouderschap zijn onderwerpen die aan bod komen. Per groep kijken we waar behoefte aan is, er is hierdoor veel ruimte voor eigen inbreng en vragen. 

Wil je meer weten over babymassage? Op de pagina Shantalamassage vertel ik hier meer over.   

Voor wie?

Babymassage is geschikt voor alle ouders en hun kind. Baby's kunnen vanaf zes weken (na de uitgerekende datum) in een groep mee doen. Als je kindje ongeveer 9 maanden is, zal hij liever op ontdekking willen dan stil bij je zitten voor een massage, een cursus is dan niet meer zo geschikt. Voor jongere en oudere baby's zijn er mogelijkheden om thuis de massagetechniek te leren.  

 

 

Aanbod

Babymassage in een groep:

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 75 minuten. In een groep van 2 tot 6 baby’s leer jij jouw baby masseren, bespreken we verschillende onderwerpen en is er tijd en ruimte voor gesprek en ontmoeting met een kopje thee.

Deze cursus is heel geschikt voor de laatste weken van je verlof, maar kan ook met een baby die al ouder is.

Deze cursus kost 120,- euro. Meer informatie over de inhoudt van de cursus vind je hier bij de geplande cursussen.

Babymassage privé / Thuis

Heb je niet zoveel zin in een groep of willen jij en je partner allebei de babymassage leren?

Dat kan. Bij jullie thuis of bij mij in de praktijk. In twee lessen leer je de hele massage en bespreken we ook de andere onderwerpen uit de cursus.

De kosten voor deze cursus bedragen 90,- euro.

Wil je meer weten over deze privé lessen of een afspraakmaken, dan kun je hier meer informatie vinden.

workshops en cadeau’s

Regelmatig geef ik workshops, een leuke manier om kennis te maken met babymassage. de geplande workshops vind je terug onder het kopje cursussen.

  • Slome zondagochtend workshop

  • Babymassage met papa

  • Babymassage met beide ouders

Ben je opzoek naar een origineel kraamcadeau? Je kunt de workshop’s en cursussen ook als cadeaubon geven. Leuk voor een babyshower, kraamfeest of verjaardag. Mail of bel gerust voor meer informatie.