Peuter- Kleutermassage

Spruit-32.jpg
 
 

Peuter- Kleutermassage is het op spelenderwijs masseren van je peuter. Intensief, liefdevol en aandachtig contact ontstaan tijdens deze ontspannende massage.

Peutermassage is het grote broertje van de Babymassage. De cursus Peutermassage bevat allerlei activiteiten die erop gericht zijn de band tussen ouder en kind te versterken. De massage zelf is heel makkelijk in te zetten in jullie dagelijkse leven. Even een moment van aandacht, ontspanning en rust in de drukke dagen. Peutermassage draagt op een positieve manier bij aan het slaapritme, de spijsvertering, concentratie, ouder-kindrelatie en bevordert het zelfvertrouwen van kinderen. Tijdens peutermassage komt net als bij de babymassage het stofje oxytocine vrij, ook wel het gelukshormoon genoemd.   

In de cursus Peutermassage beginnen we elke les met leuke spelletjes. De kinderen kunnen zo al hun energie kwijt en wennen aan elkaar en de ruimte. Als de rust in de groep wat neerdaalt beginnen we met de massage, elke week leer ik je een nieuwe techniek en herhalen we wat er al geleerd is. Na deze cursus ken je de hele massage.

Door je peuter regelmatig te masseren bevorder je het contact tussen ouder en kind. Het vertrouwde patroon van de massage zal je kind al snel herkennen en veel ontspanning brengen, een moment om even in rust en aandacht samen te zijn.

 

 

Aanbod

Peutermassage groep

De cursus peutermassage bestaat uit 3 lessen van c.a. 1 uur. Kinderen vanaf ongeveer 2,5 jaar tot ongeveer 5 jaar kunnen met hun vader of moeder meedoen. Een groep bestaat uit 4 tot 6 kinderen met hun ouder. Per ouder kan er 1 kind meedoen.

De cursus peutermassage kost 45,- euro. 

Peutermassage individueel

Ervaar je de peutertijd als zwaar? Hebben jullie veel onenigheid? Is je peuter wel erg actief? Zijn er slaapproblemen? Ontwikkelt jouw kind zich anders, of willen jullie een cursus als gezin of groep volgen?

Dan is maatwerk iets voor jullie! Bel of mail mij voor de mogelijkheden.